Дружина президента відвідала Київщину: говорили про дитяче харчування (ФОТО)

Дружина президента відвідала Київщину: говорили про дитяче харчування (ФОТО)

Олена Зеленська взяла участь у третій партнерській зустрічі "Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи" з обміну досвідом запровадження реформи шкільного харчування, що пройшла на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу президента України.

Разом із представниками 12 регіонів країни перша леді України відвідала низку навчальних закладів Київської області та ознайомилася з реформою у дії. Гості побачили, як на практиці застосовуються технологічні моделі організації харчування, почули відгуки колег щодо оновленого меню та інших інновацій, які використовують у школах і садочках Київщини, щоб забезпечити дітей здоровою та поживною їжею.

Крім того, учасники заходу побували на будівництві фабрики-кухні в Бучі, яка вже зовсім скоро розпочне роботу й годуватиме понад десять тисяч дітей із 30 освітніх закладів Київської області.

Київщина невипадково була обрана місцем для проведення всіх трьох партнерських зустрічей, які відбулися протягом 2023 року та які відвідали представники всіх областей. Тут уже давно триває активне оновлення й модернізація кухонь та їдалень навчальних закладів, саме на Київщині будують фабрику-кухню, яка є інноваційним рішенням для України. Крім того, в області приділяють увагу тому, як харчуються діти не лише у школах, а й у дитячих садочках, розповів під час зустрічі начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Насичена програма відвідин завершилася робочою нарадою, де гості мали змогу обговорити побачене, можливості використання досвіду Київщини громадами й закладами в інших куточках країни, поставити свої запитання.

Нагадаймо, що енергетики ДТЕК повідомили, що завершили модернізацію п’яти енергооб’єктів у Обухівському, Бучанському та Броварському районах.