Вивчення мови та фінансова допомога: Японія запустить програму для українських біженців

японія,біженц

У Японії у квітні 2024 року запустять програму допомоги біженцям із України для їх адаптації до життя в країні.

Як пише The Japan Times, українці матимуть право на шестимісячну або однорічну програму вивчення японської мови та вивчення законів і звичаїв країни. Програма також передбачає фінансову допомогу.

Програма була розроблена для допомоги українським громадянам в Японії.

Чинний закон про імміграцію робить доступними програми підтримки життя для людей, які отримали статус біженця. Японія підписала Конвенцію ООН про біженців, але відома своєю суворою політикою щодо біженців, яка обмежує кількість тих, кого вона приймає.

Імміграційне агентство Японії повідомило, що з 1 грудня іноземці, які тікають із зон конфлікту, зокрема і з України, матимуть право на отримання статусу довготермінового резидента з робочою візою.

Агенство також продовжить надавати до двох років фінансову підтримку для покриття витрат на проживання українських евакуйованих, яким нема кого спонсорувати.

За даними Агентства імміграційних служб Японії, станом на 20 вересня в країні перебував 2091 український біженець, включно з 1931 особою, що проживає за візою "для певної діяльності" протягом одного року. Дозвіл на їх перебування в Японії давався міністром юстиції.

Автор: Галина Ялівець