У Дніпрі офіцера штабу ТРО підозрюють у розголошенні держтаємниці

Читать на русском

У Дніпрі офіцера штабу ТРО підозрюють у розголошенні держтаємниці

У Дніпрі офіцера штабу ТРО підозрюють у розголошенні держтаємниці

У Дніпрі підполковника регіонального управління Сил територіальної оборони відсторонили від посади через підозру у розголошенні державної таємниці. Про це редакція 368.media дізналася з ухвали за кримінальною справою за ч. 1 ст. 422 КК.

Чоловік з березня 2022 року обіймає посаду начальника відділу розвідки штабу регіонального управління. Він допущений до роботи з відомостями та матеріальними носіями секретної інформації зі ступенем секретності «Таємно».

Досудовим розслідуванням встановлено, що в травні 2022 року підполковник, переслідуючи злочинний умисел спрямований на розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю, за відсутності ознак державної зради, надавав усне розпорядження підлеглим розробляти узагальнені розвідувальні звіти на основі розвідданих, інформація в яких має гриф секретності «Таємно».

Далі ці звіти передавались месенджером Signal для подальшої відправки начальнику служби взаємодії відділу розвідки секції планування застосування штабу Нацгвардії. Останній такого доступу до інформації не мав.

Підполковнику у травні повідомили про підозру. Суд відсторонив його від посади до липня.