У приватній школі в Ірпені до струсу мозку побили дитину (ВІДЕО)

У приватній школі в Ірпені до струсу мозку побили дитину (ВІДЕО)

Навколо приватної школи в Ірпені "TGI Academy" розгорівся скандал

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис у "Фейсбуці".

Третьокласника, який навчався у цій школі, побили його ж однокласники під час спільної прогулянки. Їхня вчителька у цей час сиділа в декількох метрах та ніяк не відреагувала. Цей інцидент стався у грудні минулого року, але мати хлопчика Лєра Татарук вирішила надати розголосу цій справі лише зараз.

Жахливе злочинне дійство було ще більш шокуючим через те, що після побиття хлопчика адміністрація школи не надала навіть першу медичну допомогу або викликала швидку допомогу, вважаючи, що може провести діагностику "на око". В результаті цього хлопчик отримав струс мозку.

Зі школи мати вирішила не забирати сина, оскільки вона хотіла дочекатися реакції адміністрації. Однак, адміністрація школи виявилася неспроможною вирішити ситуацію. Більше того, виявилось, що школа не має ліцензії на проведення освітньої діяльності, а вчителі є ФОПами, а їх договори лише на п’ять днів. Це розкрило шокуючу безладність та незаконність у діяльності цього освітнього закладу.

Наразі Валерія Татарчук має намір довести свою правоту та захистити сина. Однак все ускладнює мораторій на проведення перевірок у школах під час воєнного стану.

У жодній країні світу не скасовують перевірки під час криз, а в деяких навпаки — збільшують. Бо криза не означає, що систему, тим більше освіту, можна відпустити у вільне плавання. А освіта — це майбутнє наших дітей, нашої країни. Тож, можливо, все ж таки варто зняти мораторій на ці перевірки?

- цікавиться вона.

За фактами умисного завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій та невиконання або неналежного виконання професійних чи службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх [ч. 1 ст. 126, ч. 1 ст. 137 ККУ], за процесуальним керівництвом Бучанської окружної прокуратури, слідчі Бучанського управління поліції Київщини проводять досудове розслідування.

Нагадаймо, що зробила зауваження за російську музику: на Фастівщині побили військовослужбовцю.