Кабмін визначив перших 6 населених пунктів для комплексної відбудови за новими стандартами

бородянка,війна,обстріл,руйнування

Кабінет міністрів на засіданні у вівторок, 25 квітня, визначив перші шість населених пунктів для комплексної відбудови.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Telegram за підсумками засідання уряду.

"Визначено шість населених пунктів, де в межах експериментального проєкту відбудова проходитиме комплексно й за новими принципами. Це Бородянка та Мощун у Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області", – написав Шмигаль.

Він нагадав, що усі ці населені пункти зазнали страшних руйнувань внаслідок російської агресії.

"Тепер саме з них починаємо відбудову за принципом "краще, ніж було", – додав голова уряду.

Читайте також: Україна вже має понад 150 мільярдів для відбудови, – Шмигаль

Представник уряду в парламенті Тарас Мельничук уточнив, що своїм рішенням Кабмін погодив пропозицію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури і Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури стосовно реалізації протягом 2023-2025 років експериментального проекту відновлення населених пунктів, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ.

Уряд також затвердив Порядок реалізації експериментального проекту та перелік населених пунктів, відновлення яких здійснюється згідно з експериментальним проектом.

"Установлено, що фінансування експериментального проекту здійснюватиметься за рахунок коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії та інших не заборонених законодавством джерел", – написав він у Telegram.