Пам’ять про вбитих росіянами: на Київщині згадують старосту села Мотижин (ВІДЕО)

Пам’ять про вбитих росіянами: на Київщині згадують старосту села Мотижин (ВІДЕО)

Родина Ольги Сухенко, старости Мотижина Макарівської громади, могла виїхати з села на початку повномасштабного вторгнення, але вона з чоловіком і сином залишилися та допомагали людям під час окупації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на журнал "Наш городок" ФастівNews.City".

50-річна Ольга Сухенко головувала у Мотижині з 2006 року. Земляки кажуть, що дбала про село і мешканців як про рідних. Сухенків згадують як чуйних, гостинних, веселих людей.

Її чоловік займався бізнесом, був співпрезидентом ФК "Колос" (Мотижин). А 25-річний син Олександр був відомим футболістом на Київщині.

На початку вторгнення родина могла виїхати з села, але вони залишилися. Розвозили людям продукти, ліки, вивозили з окупації.

23 березня вдома у старости загарбники провели обшуки, забрали автомобіль. Пізніше повернулися за Ольгою та її чоловіком, а згодом – за сином.

2 квітня їх закатовані тіла знайшли у братській могилі. 7 квітня їх поховали, на похорон прийшло майже все село. У старости залишилися мама, дочка, онука.

Мотижинці вважають Сухенків героями. Посмертно Ольгу нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

У пам’ять про загиблих односельці поставили борд з загиблими на Житомирській трасі. А 24 вересня у Мотижині відбувся футбольний кубок пам’яті Сухенків.

Нагадаймо, що для родини з Макарівщини встановили модульний будиночок.