Через негоду частково знеструмлювалися п’ять областей

ремонт,електроенергія,світло,відновлення

Станом на 20 липня через негоду знеструмлювалися понад 150 населених пунктів у п’яти областях, водночас дефіцит в енергосистемі відсутній.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Зазначається, що внаслідок грозового шторму і викликаних ним технологічних порушень знеструмлювалися 152 населених пункти: у Закарпатській області – 79 населених пунктів, у Львівській області – 44, в Івано-Франківській – 26, у Чернігівській – 2, у Сумській області – 1 населений пункт.

Крім того, уночі ворог завдав чергового удару по території України. Унаслідок пошкоджень вимкнулася трансформаторна підстанція в Миколаївській області, без світла залишилося 263 споживачі. Також на Одещині тимчасово знеструмлювалися 2,8 тис. абонентів.

Унаслідок постійних обстрілів прифронтових та прикордонних з РФ областей залишається без світла частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Херсонській, Харківській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Водночас електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів, наголоують у Міненерго. Дефіциту немає.