БЕБ не змогло знайти власника складу з нелегальною гуманітаркою на десятки мільйонів гривень

допомога,гуманітарна,беб

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) не змогли встановити причетних до масового завезення і приховування іноземної гуманітарної допомоги, яку знайшли на складі в Убинях Львівської області.

5 травня Личаківський районний суд Львова наклав арешт на усі піддони з виявленими на складі товарами, оскільки вони є речовими доказами у справі, повідомляє видання "Наші гроші. Львів".

Але уже 12 травня цей ж суд розглянув клопотання старшого детектива БЕБ про зняття арешту.

У своєму клопотанні детектив БЕБ повідомив, що слідству не вдалося знайти власника вилучених товарів, а під час тривалого зберігання деякі з них, зокрема харчові продукти, можуть зіпсуватись. Тому він попросив суд поділити усі товари між різними військовими частинами, а також передати частину гуманітарки Херсонській та Миколаївській ОВА, які звернулись з відповідними запитами до БЕБ.

"У ході проведення досудового розслідування власника вилученого майна встановити не вдалося, під час допитів власник та володілець приміщення, у яких виявлено майно, показали, що хто є власником майна їм невідомо", – зазначається у клопотанні детектива БЕБ.

Суддя Личаківського райсуду Світлана Леньо задовольнила клопотання детектива БЕБ і зняла арешт з усього вилученого майна. Товари передадуть військовим частинам та військовим адміністраціям, які вказані у клопотанні.

Читайте також: Кабмін дозволив співробітникам Бюро економічної безпеки встановлювати "мигалки" на авто

Як повідомлялося, про величезний підпільний склад з гуманітарною допомогою площею 1600 кв. м БЕБ повідомило 25 квітня.

Цей склад детективи виявили ще на початку лютого, після чого відкрили кримінальне провадження і почали шукати власника товарів. Серед виявлених товарів були харчові продукти (зокрема, понад 300 тис. консерв), дитячі товари, постільна білизна, ковдри, засоби гігієни, побутова хімія, одяг – всього біля тисячі піддонів.

У БЕБ не уточнили вартість всього виявленого майна, але під час обуку тільки консервів було знайдено орієнтовно 74 тони вартістю близько 20 млн₴

Детективи БЕБ підозрюють, що група невстановлених осіб в змові з працівниками митниці організували ввезення товарів через польський кордон без сплати митних платежів.

Журналістам вдалося знайти будівлі, де зберігались нелегально ввезені товари, у селі Убині за 35 км від Львова, а також ідентифікували власника складів, але він відмовився надати інформацію про орендарів приміщень.