Нардепу Герасимову вручили обвинувальний акт щодо незадекларованої вілли в Іспанії. ВIДЕО

герасимов

За матеріалами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт щодо чинного народного депутата, якого обвинувачують у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік.

Об этом сообщает Компромат


Про це повідомляє пресслужба САП.

Зазначається, що загальна сума незадекларованих нардепом відомостей становить майже 8 млн₴

"Зокрема, до виправленої декларації за 2020 рік депутат не вніс відомості про належні йому та його дружині двоповерхове житлове приміщення та паркомісце, які розташовані в Іспанії, загальною вартістю 228 тис. євро, а також про наявність грошових активів у розмірі $1 657, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків", – йдеться у повідомленні.

Дії депутата кваліфіковані за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України.

Підозрюваному вручили обвинувальний акт 7 лютого. Правоохоронці не повідомляють імені нардепа, водночас, за даними Центру протидії корупції, йдеться про народного депутата від "Європейської солідарності" Артура Герасимова.

Як повідомлялося, у січні народному депутату Артуру Герасимову повідомили про підозру у внесенні недостовірних відомостей до електронної декларації за 2020 рік в частині нерухомості за кордоном та коштів на банківських рахунках.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП розпочали після публікацій журналістів програми "Схеми". Зокрема, у квітні 2021 року журналісти писали про те, що співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов не задекларував двоповерховий особняк в Іспанії, яким народний депутат та його дружина володіють із 2013 року.

Своєю чергою сам Герасимов казав, що нерухомість в Іспанії, про яку йдеться, була придбана до початку його політичної діяльності, до початку виборів і до обрання його народним депутатом. Він додав, що більше року тому "визнав, що припустився помилки, тому що своєчасно не проконтролював дії юриста, якому доручив і який не вніс до реєстрів передачу цієї квартири в дар батькам, що було зроблено ще 2013 року".

"Щойно я це з’ясував, негайно, з власної ініціативи, повідомив НАЗК про неточності у своїй декларації. Самостійно. Тому просив бути точними у формулюваннях, оскільки йдеться суто про помилку в декларації", – повідомив Герасимов.

Нардеп запевнив, що вже є прецеденти, коли в аналогічних ситуаціях НАЗК приймало такі уточнення і не передавало до суду справи про такі порушення.

"Зокрема йдеться про неточності в деклараціях глави держави, які виявив Володимир Олександрович і повідомив НАЗК. НАЗК, у свою чергу, подібними поясненнями задовольнилося", – стверджує нардеп.

Источник: Дедал