У Києві продовжать будівництво пішохідного мосту на Оболонський острів,

міст,оболонський

У Києві продовжать будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський, яке ведеться з 2020 року за рахунок меценатських коштів. Гроші з міського бюджету на зведення мосту не залучаються.

Об этом сообщает Скелеты в шкафу

Як повідомив мер міста Віталій Кличко, Київ отримав кошти на продовження будівництва від Метрополії Великого Парижа. Це цільові кошти, які іноземні партнери виділили на зведення саме цього об’єкта.

"На початок 2023 року вже встановили три опори мосту й розпочали встановлення четвертої, закупили матеріали. За кошти, що надала Метрополія Великого Парижу, завершать встановлення четвертої опори мосту, закуплять і встановлять допоміжні й частково прогонні конструкції, придбають металоконструкції", – розповів Кличко.

За проєктом, міст спиратиметься на чотири опори, дві з яких розташовані у протоці. Ширина пішохідного об’єкту буде 4 м, довжина – 164 м. Проходу маломірних суден до затоки Оболонь об‘єкт не заважатиме.

"Оболонський острів облаштуємо як сучасну зону відпочинку для киян зі збереженням флори і фауни", –додав Кличко.

У серпні 2022 року повідомлялося, що Мін’юст забрав столичний острів Оболонський у оточення колишнього головного поліцейського Києва.

У Києві продовжать будівництво пішохідного мосту на Оболонський острів, – Кличко 01
У Києві продовжать будівництво пішохідного мосту на Оболонський острів, – Кличко 02
У Києві продовжать будівництво пішохідного мосту на Оболонський острів, – Кличко 03

Источник: Корупция Ру